KL1000 Classic Programmering en Bedieningsinstructies [NL]

CODES - DE GRONDBEGINSELEN
Er zijn vier codeniveaus op de KitLock beschikbaar:
  1. Mastercode
  2. Submastercode
  3. Gebruikerscode
  4. Specialistcode

De KitLock wordt geleverd met twee in de fabriek ingestelde codes:
Mastercode: 11335577
Gebruikerscode: 2244
  1. Bij installatie moeten de mastercode en gebruikerscode onmiddellijk worden gewijzigd.
  2. Alle mastercodes en submastercodes bestaan uit 8 cijfers.
  3. Alle gebruikerscodes bestaan uit 4 cijfers.
  4. Alle specialistcodes bestaan uit 6 cijfers.
  5. De tijd waarna het slot open gaat, is ingesteld op 4 seconden.

FUNCTIES
Vóór het programmeren selecteert u de meest passende functie voor de toepassing: A) of B) - Zie de speciale configuratie-opdrachten voor de Mastercode.
A) PRIVÉ-GEBRUIK
Belangrijke opmerking: Dit is de standaardfunctie die al in nieuwe sloten vooraf is geprogrammeerd. Dit is de meestvoorkomende functie die wordt toegepast wanneer dezelfde code herhaaldelijk wordt gebruikt.
B) ALGEMEEN GEBRUIK
De gebruiker voert zijn/haar eigen persoonlijke code van vier cijfers in.
Hiermee wordt het slot vergrendeld. Dezelfde code wordt slechts één keer ingevoerd om het slot te openen voordat de code wordt gewist en klaar is voor de volgende nieuwe gebruiker. Deze functie wordt gebruikt bij toepassingen met meerdere bezettingen voor korte termijnen, d.w.z. een kluisje in een sporthal.

BEDIENINGSINSTRUCTIES
Opmerking: De KitLock bevat een toetsenpaneel met 10 toetsen en de toets #. De toets # is verborgen onder de hendel wanneer deze zich in vergrendelde positie bevindt.

CODES - Het slot heeft de volgende codeniveaus:

MASTERCODE
De Mastercode:
  1. Het slot openen
  2. Wijzigen de Mastercode
  3. Instellen / Wijzigen / Verwijderen de Submastercode en Gebruikerscode
  4. Selecteren tussen privé- en algemene functies
  5. Activeren/deactiveren Specialistcode

SUBMASTERCODE
De Submastercode:
  1. Het slot openen
  2. Wijzigen de Submastercode
  3. Instellen / Wijzigen / Verwijderen de Gebruikerscode
GEBRUIKERSCODE
De Gebruikerscode:
  1. Het slot openen
  2. Wijzigen de Gebruikerscode
SPECIALISTCODE
De Specialistcode:
  1. Het slot openen
Een code kan niet worden geprogrammeerd in meer dan één niveau.

PROCEDURE BIJ KWIJTGERAAKTE CODE
Opmerking: Voor deze procedure moet de deur open zijn.
  1. Verwijder de achterste bevestigingsbout en draai het slot over de rand van de deur om toegang tot het batterijcompartiment te krijgen.
  2. Verwijder een batterij.
  3. Houd de toets 1 ingedrukt, vervang de batterij, en als de blauwe LED twee keer knippert, laat u de toets 1 los. Druk binnen drie seconden drie keer op de toets 1. De blauwe LED knippert twee keer en het slot keert terug naar de in de fabriek ingestelde mastercode 11335577 en alle andere opgeslagen instellingen worden gewist.
STRAFTIJD
  1. Als er drie verkeerde codes worden ingevoerd, wordt het slot 10 seconden uitgeschakeld.
BATTERIJVERMOGEN
  1. Eén muntcel in de KitLock heeft een levensduur van aanzienlijk meer dan 15.000 openingen, elk van 4 seconden, met 2 x AAA 1,5V-cellen.
BATTERIJ BIJNA OP
  1. Wanneer het batterijvermogen bijna op is, knippert de rode LED 3 keer voordat de blauwe LED-lampjes de code accepteren. Plaats zo spoedig mogelijk nadat dit is gebeurd, nieuwe batterijen. Het slot zal als de batterij bijna op is, nog 100 keer open gaan.
OPHEFFING BIJ STORING IN BATTERIJ
De KitLock is zodanig ontworpen dat er een externe PP3-batterij tegen de contactpunten rondom de blauwe en rode LED’s kan worden geplaatst, zodat het slot kan worden geopend om de batterijen te vervangen, mocht dit probleem zich voordoen.
De procedure is als volgt:
  1. Plaats de contactpunten van de PP3-batterij tegen de contactpunten rond de blauwe en rode LED’s.
  2. De positieve +PP3-aansluitklem tegen het rode LED-contactpunt en de negatieve –PP3-aansluitklem tegen de blauwe LED.
  3. Voer de mastercode in.
  4. De motor trekt de vergrendelingspin nu terug, zodat het slot kan worden geopend.
  5. Breng nieuwe batterijen aan door de bovenste bevestigingsbout te verwijderen en het slot omlaag over de rand van de deur te draaien. Breng het slot weer aan.

PROGRAMMERING
Voor het programmeren moet de kluis zich in de open stand bevinden, met de toets # zichtbaar. Elke programma-opdracht moet beginnen door op de toets #  te drukken, gevolgd door de mastercode, de submastercode of de gebruikerscode.

MASTERCODE-OPDRACHTEN
WIJZIGEN DE MASTERCODE
#Mastercode 01  Nieuw Mastercode  Nieuw Mastercode
Voorbeeld: #11335577  01  12345678  12345678
Resultaat: Mastercode is gewijzigd in 12345678.

INSTELLEN OF WIJZIGEN DE GEBRUIKERSCODE
#Mastercode  02  User Code
Voorbeeld: #11335577  02  9999
Resultaat: Nieuw Gebruikerscode 9999 nu in werking.

VERWIJDEREN DE GEBRUIKERSCODE
#Mastercode  03
Voorbeeld: #11335577  03
Resultaat: Gebruikerscode verwijderd.

INSTELLEN OF WIJZIGEN DE SUBMASTERCODE
#Mastercode  04  Submastercode  Submastercode
Voorbeeld: #11335577  04  87654321  87654321
Resultaat: Submastercode 87654321 nu in werking.

VERWIJDEREN DE SUBMASTERCODE
#Mastercode  05  05
Voorbeeld: #11335577  05  05
Resultaat: Submastercode verwijderd.

CONTROLEER HET BATTERIJNIVEAU
#Mastercode  09
Voorbeeld: #11335577  09
Resultaat: Zowel de  rode LED als de  blauw LED zullen knipperen om de huidige batterijstatus aan te duiden:
• • •  Meer dan 80% opgeladen
• • • Tussen 50%-80% opgeladen
• • Tussen 20%-50% opgeladen
• Minder dan 20% opgeladen

SUBMASTERCODE-OPDRACHTEN
WIJZIGEN DE SUBMASTERCODE
#Submastercode  06  Nieuw Submastercode  Nieuw Submastercode
Voorbeeld: #87654321  06  10101010  10101010
Resultaat: Submastercode is gewijzigd in 10101010.

INSTELLEN OF WIJZIGEN DE GEBRUIKERSCODE
#Submastercode  07  User Code
Voorbeeld: #87654321  07  6666
Resultaat: Nieuw Gebruikerscode 6666 nu in werking.

VERWIJDEREN DE GEBRUIKERSCODE
#Submastercode  08
Voorbeeld: #87654321  08
Resultaat: Gebruikerscode verwijderd.

GEBRUIKERSCODE-OPDRACHTEN
WIJZIGEN DE GEBRUIKERSCODE
#Gebruikerscode  Nieuw Gebruikerscode  Nieuw Gebruikerscode
Voorbeeld: #2244  6688  6688 ••
Resultaat: Nieuw Gebruikerscode 6688 nu in werking.

SPECIALE MASTERCODE-OPDRACHTEN
INSTELLEN A) PRIVÉ-GEBRUIK
#Mastercode  26
Voorbeeld: #11335577  26
Resultaat: Het slot keert terug naar de standaardfunction A) Functie voor privé-gebruit. De in de fabriek ingestelde gebruikerscode 2244 werkt nu herhaaldelijk totdat het slot opnieuw wordt geprogrammeerd.

INSTELLEN B) ALGEMEEN GEBRUIK  - EENMALIG INVOER VAN CODE (STANDAARD)
#Mastercode  24
Voorbeeld: #11335577  24
Resultaat: Het slot blijft nu open totdat de volgende gebruiker zijn/haar eigen persoonlijke code in het slot invoert, op de volgende manier:
Stap 1 - Voer de code van 4 cijfers in  Sluit het kluisje, dat nu is vergrendeld.
Stap 2 - Voer dezelfde code van 4 cijfers in  Het slot gaat nu open en blijft open totdat de volgende code van 4 cijfers is ingevoerd.

INSTELLEN B) ALGEMEEN GEBRUIK  - DUBBELE INVOER VAN CODE
#Mastercode  22
Voorbeeld: #11335577  22 ••
Resultaat: Het slot blijft nu open totdat de volgende gebruiker zijn/haar eigen persoonlijke code in het slot invoert, op de volgende manier:
Stap 1 - Voer de code van 4 cijfers in  Herhaal de code van 4 cijfers  Sluit het kluisje, dat nu is vergrendeld.
Stap 2 - Voer dezelfde code van 4 cijfers in  Het slot gaat nu open en blijft open totdat de volgende code van 4 cijfers (zoals bij stap 1 ingevoerd) is ingevoerd.
Opmerking: Wanneer het slot in deze stand is vergrendeld, knippert het  LED om de 5 seconden om aan te duiden dat het kluisje op slot zit.

INSTELLEN SPECIALISTCODE
#Mastercode  99  Specialistcode  Specialistcode
Voorbeeld: #11335577  99  555555  555555 ••
Resultaat: Het slot wordt automatisch ingesteld op B) Functie voor algemeen gebruik. Hiermee kan het slot worden geopend met de geprogrammeerde specialistcode ZONDER dat de ingevoerde eenmalige gebruikerscode hiermee wordt gewist.
Opmerking: Als het slot wordt geopend met een mastercode, wordt de gebruikerscode gewist.

POI_KL1000EU_v1:1017