KL1000 Classic Programmerings- och Bruksanvisning [SV]

KODER - GRUNDERNA
KitLock har fyra kodnivåer:
  1. Masterkod
  2. Sub-Masterkod
  3. Användarkod
  4. Teknikerkod
KitLock levereras med två fabriksinställda koder:
Master Code: 11335577
User Code: 2244
  1. Ändra huvud- och användarkoden direkt efter montering
  2. Alla masterkoder och sub-masterkoder är 8-siffriga
  3. Alla användarkoder är 4-siffriga
  4. Alla teknikerkoder är 6-siffriga
  5. Låsets öppningstid är inställd på 4 sekunder

FUNKTIONER
Före programmering ska den lämpligaste funktionen för tillämpningen väljas: A) eller B) - Se särskilda kommandon för inställning av huvudkoder.
A) PRIVAT ANVÄNDNING
Viktig anmärkning: Detta är standardfunktionen som redan är förprogrammerad i nya lås. Detta är den vanligaste funktionen och används när samma kod används flera gånger.
B) ALLMÄN ANVÄNDNING
Användaren anger sin egen personliga 4-siffriga kod. Detta låser låset. Samma kod används bara en gång för att öppna låset innan den raderas och är redo för nästa användare. Den här funktionen används för kortsiktiga användningar om flera personer är inblandade, t.ex. ett skåp i ett fritidscentrum.

BRUKSANVISNING
Observera: KitLock har en knappsats med 10 knappar och en #-knapp. #-Knappen är dold under handtaget när låset är låst.

Låset har följande kodnivåer:

MASTERKOD
  1. Öppna låset
  2. Ändra Masterkod
  3. Ställ in / Ändra / Radera Sub-Masterkod + Användarkod
  4. Välj mellan privat och allmän funktion
  5. Aktivera / inaktivera Teknikerkod
SUB-MASTERKOD
  1. Öppna låset
  2. Cambiar el Código submaestro
  3. Configurar/Cambiar/Eliminar el Código de usuario
ANVÄNDARKOD
  1. Öppna låset
  2. Cambiar el Código usuario
TEKNIKERKOD
  1. Öppna låset
En kod kan bara programmeras på en nivå.

FÖRFARANDE VID FÖRLORAD KOD
Observera: Förfarandet kräver att dörren öppnas.
  1. Ta bort den bakre fästbulten och sväng låset över dörrens kant så att batterifacket blir synligt.
  2. Ta ur batteriet
  3. Tryck och håll in 1-knappen, byt ut batteriet, den blå lysdioden blinkar två gånger, släpp 1-knappen. Inom tre sekunder trycker du på knappen 1 tre gånger. Den blå lysdioden blinkar två gånger och låset har återgått till fabrikens huvudkod 11335577 och alla andra lagrade inställningar har raderats.
SPÄRRTID
  1. Om du anger tre felaktiga koder stängs låset av i 10 sekunder.
BATTERIEFFEKT
  1. KitLock bör klara mer än 15 000 öppningar på 4 sekunder vardera från 2 x AAA 1,5v-celler.
SVAGT BATTERI
  1. När batteriet är svagt blinkar den  röda lysdioden tre gånger innan den  blå lysdioden tänds och koden godkänns. Sätt i nya batterier så snart detta inträffar. Låset fungerar 100 gånger med svagt batteri.
FÖRBIKOPPLING VID BATTERIFEL
KitLock har utformats så att ett externt PP3-batteri kan placeras mot kontaktpunkterna som omger de blå och röda lysdioderna så att låset kan öppnas för att byta ut batterierna om de skulle gå sönder.
Gör då på följande sätt:
  1. Placera PP3-batteriets kontaktpunkter mot kontaktpunkterna runt de blå och röda lysdioderna.
  2. Den positiva + PP3-kontakten mot den röda lysdiodens kontaktpunkt och den negativa - PP3-kontakten mot den blå lysdioden.
  3. Ange masterkoden
  4. Motorn drar ut låsstiftet så att låset kan öppnas.
  5. Sätt i nya batterier genom att ta bort den övre fästbulten och svänga ner låset över dörrkanten. Montera låset igen.

PROGRAMMERING
För att programmera måste låset vara i öppet läge med #-knappen synlig. Varje programmeringskommando måste inledas med ett tryck på knappen #, följt av antingen huvudkoden, sub-masterkoden eller användarkoden.

MASTERKODKOMMANDON
ÄNDRA MASTERKOD
#Masterkod  01  Ny Masterkod  Ny Masterkod ••
Exempel : #11335577  01  12345678  12345678 ••
Resultat : Masterkoden har ändrats till 12345678.

STÄLL IN / ÄNDRA ANVÄNDARKOD
#Masterkod  02  Användarkod
Exempel: #11335577  02  9999
Resultat: Ny Användarkod 9999 nu i funktion.

RADERA ANVÄNDARKOD
#Masterkod  03
Exempel: #11335577  03
Resultat: Användarkod raderad.

STÄLL IN / ÄNDRA SUB-MASTERKOD
#Masterkod  04  Sub-Masterkod  Sub-Masterkod
Exempel: #11335577  04  87654321  87654321
Resultat: Sub-Masterkod 87654321 nu i funktion.

RADERA SUB-MASTERKOD
#Masterkod  05  05
Exempel: #11335577  05  05
Resultat: Sub-Masterkod raderad.

KONTROLL AV BATTERINIVÅ
#Masterkod  09
Exempel: #11335577  09
Resultat: Både den • röda och den • blå lysdioden blinkar för att indikera aktuell batteristatus.
• • •  Över 80 % laddat
• • • Mellan 50 % - 80 % laddat
• • Mellan 20 % - 50 % laddat
• Under 20% laddat

SUB-MASTERKODKOMMANDON
ÄNDRA SUB-MASTERKOD
#Sub-Masterkod  06  Ny Sub-Masterkod  Ny Sub-Masterkod ••
Exempel: #87654321  06  10101010  10101010 ••
Resultat: Sub-Masterkoden har ändrats till 10101010.

STÄLL IN / ÄNDRA ANVÄNDARKOD
#Sub-Masterkod  07  Användarkod
Exempel: #87654321  07  6666
Resultat: Ny Användarkod 6666 nu i funktion.

RADERA ANVÄNDARKOD
#Sub-Masterkod  08
Exempel: #87654321  08 ••
Resultat: Användarkod raderad.

ANVÄNDARKOMMANDO
ÄNDRA ANVÄNDARKOD
#Användarkod o  Ny Användarkod  Ny Användarkod ••
Exempel: #2244  6688  6688 ••
Resultat: Ny Användarkod 6688 nu i funktion.

SPECIELLA MASTERKODKOMMANDON
STÄLL IN A) PRIVAT ANVÄNDNING
Exempel: #11335577  26 ••
Resultat: Låset återgår till standardinställningen A) Funktion för privat bruk. Den fabriksinställda användarkoden 2244 kommer nu att fungera upprepade gånger tills den omprogrammeras.

STÄLL IN B) ALLMÄN ANVÄNDNING  - ENKEL KODINMATNING (STANDARD)
#Masterkod  24
Exempel: #11335577  24 ••
Resultat: Låset förblir nu öppet tills nästa användare matar in sin personliga kod i låset på följande sätt:
Steg 1 - Ange den 4-siffriga koden  Stäng skåpet, som nu är låst.
Steg 2 - Ange samma 4-siffriga kod  Låset öppnas nu och förblir öppet tills nästa 4-siffriga kod anges.

STÄLL IN B) ALLMÄN ANVÄNDNING  - DUBBEL KODINMATNING
#Masterkod  22
Exempel: #11335577  22
ResultatLåset förblir nu öppet tills nästa användare matar in sin personliga kod i låset på följande sätt:
Steg 1 - Ange den 4-siffriga koden  Upprepa den 4-siffriga koden  Stäng skåpet, som nu är låst.
Steg 2 - Ange samma 4-siffriga kod • Låset öppnas nu och förblir öppet tills nästa 4-siffriga kod anges som i steg 1.
Observera: När skåpet är låst i detta läge blinkar lysdioden var 5:e sekund för att indikera att skåpet är låst.

STÄLL IN TEKNIKERKOD
#Masterkod  99  Teknikerkod  Teknikerkod
Exempel: #11335577  99  555555  555555
Resultat: Låset ställs automatiskt in i B) funktion för allmän användning och gör att den programmerade teknikerkoden kan öppna låset UTAN att den inmatade enskilda användarkoden raderas.
Observera: Om låset låses upp med masterkoden, raderas användarkoden.

POI_KL1000EU_v1:1017